bakal guru matematik yang bising. gila - gila. itu aku. but then, i'm still human being yang memerlukan masa untuk bersendiri. kan. sebab tu adanya blog nie. penggunaan bahasa dalam blog nie adalah amat sangat tidak boleh diguna pakai. jadi jangan tiru pengunaan bahasa didalam blog nie yer. ohh and 1 more thing. jangan nak kondem banyak banyak sbb nie blog aku. cheerss :)

Monday, 21 October 2013

Our Stories :)

fuuuhhh fuuuhh fuuuhh *tiup habuk*..

hye.. assalamualaikum :)

it's been a while !! waa.. sudah lame ditinggalkan. busy pratikal. biasa la. dah jadi cikgu kan. hahahaha !! *okay tak kelakar*. sekarang aku tengah pratikal dekat kuantan. tapi tu lain kali punya cerita. :P

baru - baru ni berjalan dengan budak rumah. last minute planning. plan awal - awal memang tak pernah nak jadi. so, tengah lepak dekat mamak tengok bola, 1 of us terus ajak pegi panjat bukit dekat

Bukit Panorama+ Hutan Lipur Pancing + BBQ

pastu smua okay memandangkan lame dah tak konvoi sekali.

habis bola, terus pegi cari ayam, pukul 12 malam. 12 malam habaq ang !! satu kuantan kitorg pusing, semua kedai tutup. mane taknye. kuantan pukul 9 dah macam bandar zombie. semua kedai dah tutup, shutdown!! ini kan malam - malam buta nak cari ayam. selamat la ade jumpa kedai 24 hour. YTL Supermarket kedai ni memang legend. kedai die je bukak 24 hour. itu pun lepas berejam pusing. terus beli barang - barang. settle beli, sampai rumah terus proses, potong ayam, adjust rempah skit, pastu perap. tido pkul 3 pagi. nak gerak pkul 5 pagi. letihhh wehhh !!


*memproses ayam dan rempah ratus*


lastly semua terlajak tido. pukul 5 baru bangun. kemas - kemas dah pkul 5.30. dah alang - alang lambat. terus tnggu subuh. asalnyer nak solat kat sane. tapi dah lambat. jadi pkul 6 baru gerak.

ala malas la nak cerita panjang - panjang. bukan bace sangat pun. tgk gambar dah la. :)












* haaa. yang ni semua gambar dekat Bukit Panorama, Sungai Lembing *

dah habis naik turun bukit. terus pegi waterfall. yang ni memang legend. lame gile tak pegi waterfall + BBQ. tapi kat waterfall tak banyak gambar. semua pakat nak cepat BBQ lapar dah time tu. sampai waterfall around 11am. pastu balik dalam pukul 1 lebih. dan berakhirlah kisah kami semua. :)




our stories not yet to be unfold. its's the beginning :)

2 comments:

fadhlan said...

kemah keming

Mustaqim Musa said...

xde la kemah sangat fadhlan.. haha