bakal guru matematik yang bising. gila - gila. itu aku. but then, i'm still human being yang memerlukan masa untuk bersendiri. kan. sebab tu adanya blog nie. penggunaan bahasa dalam blog nie adalah amat sangat tidak boleh diguna pakai. jadi jangan tiru pengunaan bahasa didalam blog nie yer. ohh and 1 more thing. jangan nak kondem banyak banyak sbb nie blog aku. cheerss :)

Tuesday, 1 January 2013

Urghh!!


!!HAPPY NEW YEAR!!
!!WELCOME 2013!!
*pangg promm pomm preet proot pom kebaboom*

aku : cepat cepat buat azam tahun baru!!
kawan : erk! kau penah ada azam eh mus ? tak tahu pulak aku 
aku : agak celupar mulut longkang kau new year nie eh. mesti la ada ngok!
aku & kawan : hahahaha
* bila saling mengenal hati budi masing masing. kene kutuk pun tak kisah :) *

aku sambut new year dekat halaman rumah kawan aku tanpa ada bunga api dan mercun. hanya ditemani bunyik cengkerik , asap rokok dan bunyik mercun yang hidup segan mati tak mau. sadis kan!! ini semua gara gara new year time exam. urgh!!

tapi tak pe lah. kalau new year sebelum sebelum ni pun bukan aku buat apa apa. duduk rumah makan karipap sambil tengok bunga api dari balkoni rumah aku *dari balkoni rumah aku nampak KLCC okay*.. sebab aku bukan jenis kaki lepak malam tak tentu arah.

it so not me :)

come on. ape yang korang fikir bila lepak ramai ramai tak tentu arah. preeng motor sana preeng motor sini. macam budak baru dapat motor. dafuq! memekak kau tau! apa korang rasa bila tengah syok layan bunga api sambil menikmati karipap then suddenly ada sound yg macam tin kosong menular masuk telinga korang. perasaan dia macam haram kan!

bukan la aku menghalang korang sambut new year. itu hak masing - masing dan benda tu tak salah pun. tapi hormat lah orang lain jugak kan. berpada lah dalam bergembira. karang tak pasal - pasal sambut new year dalam tanah. haa! time tu kau nak tau erti penyesalan pun dah terlambat!!

ok itu je nasihat dari penaja. ngeh ngeh ngeh!!

and to all my kawan kawan. pegi sambung study yer :)

- Kerana kesalahan yang kita rasa kecil. Mampu membuat kita merana seumur hidup -

2 comments:

Sery Suryani said...

teling tu ape mus..?

Mustaqim Musa said...

adoi. typing error.. haha