bakal guru matematik yang bising. gila - gila. itu aku. but then, i'm still human being yang memerlukan masa untuk bersendiri. kan. sebab tu adanya blog nie. penggunaan bahasa dalam blog nie adalah amat sangat tidak boleh diguna pakai. jadi jangan tiru pengunaan bahasa didalam blog nie yer. ohh and 1 more thing. jangan nak kondem banyak banyak sbb nie blog aku. cheerss :)

Wednesday, 2 January 2013

masih belum terlambat



setiap manusia tidak lari dari melakukan kesilapan. sama ada sengaja atau tidak. zahir atau batin. perbuatan atau perkataan.. kesilapan dan kesalahan manusia datang dari pelbagai sudut, ceruk pelusuk diri kita sebagai manusia.

but remember!  pintu taubat sentiasa terbuka luas selagi masih belum timbul matahari dari barat dan sebelum nyawa sampai di kerongkong.. nak tnggu saat tu datang baru nak taubat. tak sompat dah eh! time tu sudah tiada maaf bagimu.


siapa kita untuk sombong pada Maha Pencipta ? 
Allah tidak pernah sombong pada ciptaan-Nya tapi mengapa kita ? 

# bukan tau buat. tapi taubat :)
# jangan sesekali fikir sudah terlambat kerana Nabi Muhammad S.A.W tidak pernah ajar kita terlambat :)

- Manusia yang sombong adalah manusia yang tidak pernah menangis kepada-Nya -

man and women are created to worship Allah
don't forget that :)

10 comments:

Sery Suryani said...

Thumbs up mus..selangkah dmi kbaikan

Mustaqim Musa said...

mari berubah :D

Prince Sekut said...

like..:D

Mustaqim Musa said...

like :D

Prince Sekut said...

masih belum terlambat untuk berubah..


-Dr. Afzalina Azmee-

Mustaqim Musa said...

yeah!

Cik Atie said...

Alhamdulillah... semoga di permudahkan segala urusan oleh ALLAH

Mustaqim Musa said...

aminn

nurulmuna_abidi said...

sejuk hati mak. hehe. nice blog ^_^

cucu umie said...

alhamdulilah.. Allah sentiasa mengampuni hambanya ...