bakal guru matematik yang bising. gila - gila. itu aku. but then, i'm still human being yang memerlukan masa untuk bersendiri. kan. sebab tu adanya blog nie. penggunaan bahasa dalam blog nie adalah amat sangat tidak boleh diguna pakai. jadi jangan tiru pengunaan bahasa didalam blog nie yer. ohh and 1 more thing. jangan nak kondem banyak banyak sbb nie blog aku. cheerss :)

Thursday, 3 January 2013

Sepetang.

hello! assalamualaikum :)

Hari Buah Serumah!!

muhaha.. citer die petang tadi aku tengah study. pastu ingt nak take quick rest la kan sbb buat ODE asik tak dapat je. tension jugak. so smbil aku sedang enak berehat aku pun pasang lagu pasal dorian nyanyian Mr.Os.. and then the feeling come.. 

NAK DURIAN!!

aku pun try pancing Rahimi dengan Mirul yang tengah sibuk study ajak diorg pegi carik durian. diorg ni dari rumah sewa sampai le kitorg masuk kolej balik always dengan aku . diorg pun setuju.. yeay!! mana taknya. kalau aku ajak then diorg tak nak mula la kata kata perlian aku keluar.. muahaha!! akhirnya diorg menyerah kalah. 

Rahimi ni senang sikit nak ajak. memang kalau aku ajak slalu on je sebab die nie sekepala dengan aku. yg susah Mirul. duit tak de la , saving la , ada hal la. pelbagai alasan dia ni.. tapi slalu die ikut jugak lepas aku hembuskan kata kata perlian aku. hak hak hak!!

jadi smua bersiap siap. so kitorg pun gerak pegi KHAR sbb situ je banyak port buah buah ni. 

sebelum tu carik kitkat Izzat dlu dekat area KHAR. dia mintak tolong belikan. tapi peliknya. kitkat habis. semua kedai plak tu. sampai 7eleven pun habis jadahnya!!. laku betol kitkat kat sini. then kitorg decide pegi beli durian dlu. time carik kitkat tu ada la nampak kedai durian. so pegi dekat situ je.

yg tau pilih durian ni Mirul je. aku ngn Rahimi memang out la. org bandar kan. sebelum ni beli pun suruh tokey kedai tu pilihkan. ngeh ngeh ngeh!! sampai kedai tu tros pilih durian. then si Mirul pun tnya harga

mirul : brape ringgit sebijik nie cik ?
mak cik : rm10
mirul : waaaaa!!! mahalnya!!

kuat okay die jerit.. sampai customer lain pandang.. aku time tu dah blah awal awal dah. hahaha!! segan weiii!! mak cik durian tu pun gelak. perangai dia ni pelik pelik sikit.. perangai die.. benda nak sedap tapi nk harga murah. tapi tu lumrah. memang semua orang macam tu. kan.. nk barang sedap tapi nak murah.. haaa.. jangan tipu!

then deal punya deal dapat la RM10 4 biji.. patot 3 biji je. tapi sebab Mirul berjaya mengorat anak mak cik jual durian tu dapat la sebijik free. hahaha. Rahimi duduk kat moto je. die cakap durian tgh mahal sebab blom musim la ape la. mamat ni memang poyo. ada ke patot tgh pilih durian die kate dia nak makan kepsi. cit! poyo kan! tapi last last makan jugak durian tu bila sampai rumah.

sebelum balik singgah kedai sebab kitkat si Izzat tu tak beli lagi. pastu terus gerak balik kolej. solat maghrib then makan ! heee~


* Rahimi *

nie la mamat poyo!!! orang nak durian. die nak kepsi. katanya makan dekat kepsi ada aircond. urgh!! kecoh! tapi makan jugak.


* Mirul *

ni budak pelik aku cakap. perangai tak boleh nak pelik lagi. pegi jerit depan kedai orang. tak paham tak paham!!


* Imran *

die nie tiba tiba je ada dalam cerita nie sebab time kitorang sampai rumah je dia ada. tau tau je kau kan kitorang pegi carik makanan sedap! bayar tetap bayar!!


*Aku*

muahahaha! muka puas dapat makan durian!! yahooO!!! *sila abaikan kaler wajah saya yer* 

Akhirnya!! apa yang aku idamkan hari ni dapat. hehehe. gumbira gumbira!!

# terima kasih kepada semua yang membantu secara langsung dan tidak langsung dalam mencapai keinginan aku ini!! hahaha..

# oh my!!!!! aku makin gelap.. damn!! ni kes selalu main futsal la nie..

- Usaha Apa Yang Anda Inginkan Dan In Shaa Allah Anda Akan Mengapainya -



4 comments:

cucu umie said...

untunglh pergi mkn durian xajak..haha ok smbung study

Mustaqim Musa said...

hahaah.. lepak la kuo slalu.. lpas ni cempedak plak

Tulip Putih said...

xajak ktorg dh ye mus..dlu ade gak nk mkn berjemaah ngn ktorg..hahha

Mustaqim Musa said...

hahaha.. ni tiba2 teringin.. tak plan sgt.. lain kali ktorg ajak