bakal guru matematik yang bising. gila - gila. itu aku. but then, i'm still human being yang memerlukan masa untuk bersendiri. kan. sebab tu adanya blog nie. penggunaan bahasa dalam blog nie adalah amat sangat tidak boleh diguna pakai. jadi jangan tiru pengunaan bahasa didalam blog nie yer. ohh and 1 more thing. jangan nak kondem banyak banyak sbb nie blog aku. cheerss :)

Saturday, 5 January 2013

annoyed.

Hello. Assalamualaikum :)

cerita hari ini :)

aku tak suka orang pandang rendah kemampuan orang lain.
annoying ok!


tau kau pandai. Dean List setiap sem *congrats*. tapi tak payah la sebab kau Dean List kau pandang rendah  kat orang lain. mungkin kepandaian kau dalam bidang tersebut dan orang lain pandai dalam bidang lain. jangan buat orang rasa menyampah dengan perangai kau.



ilmu agama tinggi. tapi still pandang rendah kat orang lain. kau tau tak ape tu takbur ? ape tu riak ? mungkin ramai orang kata aku judge dari apa yang aku nampak atau atau rasa. tapi kalau aku kene sorang tak apa. tapi nie ramai dah kene dengan perangai kau yang.. urgh!!


kalau kau rasa kau dah cukup bagus , pandai.. kau tak payah nak merendah rendahkan orang lain. takde orang sakit hati dengan kau. orang pun tak de rasa marah dan menyampah dengan kau.

orang markah tinggi dari kau je kau kata orang tu tak patut dapat. eh! the **** doe! dah memang die lagi bagus dari kau. tak payah la kau nak merendahkan die. ingatkan masuk Uni nie dah matang pemikiran pasal bab bab nie. tapi tak. hampeh!

memang semangat bersaing tu perlu ada dalam diri setiap pelajar. tapi perlu ke sehingga merendah rendahkan kawan kawan yang lain. dan bila ada orang lain yang lebih pandai dari kau pun kau merendah rendahkan orang tersebut. sebenarnya apa yang kau nak ? nak semua orang pandang kau sorang je paling pandai ?

and for me. aku tak de masalah dengan kau sebelum nie. tapi sekali kau buat taik dengan aku, selagi kau tak mintak maaf dengan aku dan semua orang yang berkait. selagi tu aku bagi taik kat kau :) thats me.. aku boleh layan kau mcm biasa tapi untuk rapat. haha. sorry!

macam mana kau layan aku macam tu aku layan kau :) 

nothing more or less :)

oh! kalau kelakuan kau selama nie nak buat aku sakit hati atau sewaktu dengannya. haha!!. kau phailed!! sbb aku tak amek port pasal kau. ngee~~. dan kalau kau rasa orang disekeliling kau layan kau dengan ikhlas, better you think it back :)

# Biasakan lah merendah diri supaya tiada perasaan riak dan takbur dalam diri :)
# Jangan sampai kita hilang kawan kerana perangai yang mampu kita ubah :)

- Hanya Kawan Yang Baik Ingin Berjaya Bersama -

Jom study Statistik :)

2 comments:

cucu umie said...

Awat mus... Dah2 study stat sne.. Hurmmm

Mustaqim Musa said...

haha.. ayie bukan kau.. kau baik :D