bakal guru matematik yang bising. gila - gila. itu aku. but then, i'm still human being yang memerlukan masa untuk bersendiri. kan. sebab tu adanya blog nie. penggunaan bahasa dalam blog nie adalah amat sangat tidak boleh diguna pakai. jadi jangan tiru pengunaan bahasa didalam blog nie yer. ohh and 1 more thing. jangan nak kondem banyak banyak sbb nie blog aku. cheerss :)

Monday, 31 December 2012

awkward and stupidity

damn! this is awkward. really awkward! hahaha..
i cant stop laughing. hahaha.. 

apa perasaan korang bila someone yang korang agak tak minat suddenly lepak sekali. pastu korang teros buat buat on phone and then! secara tidak semena mena phone korang ringging sbb ada call masuk.

hahahahahahahahahahahahahahaha.. 

that's what we call ignorance! hahaha! seriously malu gila! argh damn!

- Ignorance is a mistake. But what good is that you will learn from those mistakes and do not repeat it -

go home Mustaqim
You are drunk!

Sunday, 30 December 2012

wish-es.

arghh!!!

apa aku thinking nie * terok beno bahasa meka guna *.. besok exam tapi still buat entry. dafuq!  ini semua gara gara malas dah nak study. mana taknya. kira bagai nak rak tapi haram! jalan buntu aku temui! dan membuatkan otak dah tepu untuk berfikir. *amboih cakap macam study* ngeh ngeh ngeh.

naah! pedulik pulak aku pasal exam! oh. talk about it. ramai saeng saeng cakap

saeng saeng : mus mu dop caghro pasal exam ko ?
aku : eh caghro plok kawe sbb lagu mano pom pointer kawe still jadi cikgu gok! haha

* amboih kecek klate. *

tapi lepas pikir punya pikir punya pikir punya pikir......

mana boleh aku fikir macam tu!! 

nanti tak dapat lah aku jadi Dr... tak dapat la aku nak gantikan Dr. ZZ *die sangat garang and strick ok! klas die aku tak pernah ponteng*. so aku kene study and then aku amek alih tempat Dr. ZZ . hahaha!

even i'm not one of the bright student in the class because of my laziness but yet, i'm still trying my best for final and strike for the best. keep stdying even when ppl sleep. keep stdying even in the toilet. * amboih nampak beno nipunya *

yelah. sape tak nak berjaya oi! dah berjaya senang dapat kerja. lepas dapat kerja senang naik pangkat sebb keputusan yang bagus. bila naik pangkat gaji pun naik. gaji naik duit makin bertambah. duit makin bertambah aku makin kaya!!! muahaha.. :D

and to those yang akan amek exam.

saya dengan seikhlas hati 
semulus jiwa raga. 
kedaulatan undang undang
kesopanan dan kesusilaan. erk! 

dengan ini mengucapkan semoga dipermudahkan menjawab final and wish you all good luck! :)

# aku tak reti letak gambar kat blog sebab tu blog aku takde gambar. nanti aku blaja yoop.

- Kejayaan dilakar oleh diri sendiri. Bukan orang lain -

Dr ZZ ampun!!!
You are still 1 of my inspiration  :D

Saturday, 29 December 2012

aku hairan.

" Bila agama di hina, kita marah. Nabi di keji, kita melenting. Saudara kita di bunuh, kita mendoakan kehancuran musuh Islam. Tetapi, apabila muazzin melaungkan azan zohor, kita terhegeh-hegeh bangun qoda solat subuh. "


P/s : - cap ayam sokmo -


otak kau! pikir dlu sebelum cakap. ini tak. main suka suki duka duki je kan. 

ye memang ada betulnya apa kau cakap. kau nak cakap yang Sembahyang Pada Masanya. yes! betul.

tapi mane kau lagi prefer. qa'da solat atau meninggalkan solat. thus, don't said a word without knowledge. 

tau kau nak nasihat orang. but please! have knowledge first. jangan malukan diri sendiri. kau nak cakap orang tak boleh buat kebaikkan dan tak boleh tegakkan agama islam selagi seseorang tu solat pun masih qa'da. 

hey! what the hell you thinking!! 

habis macam mana dengan orang yg tidak sengaja meningglkan solat dan terpaksa qa'da. jadi. please!! think first sebelum kau keluarkan kenyataan yang agak kurang pandai tu ye. okay mate. :)

jadi kesimpulannya. aku terima apa yang kau cuba sampaikan. cuma cara kau yang agak annoying dan cakap ikut suka kau tu je yang membuatkan kau nampak sgt urgh!! membodohkan diri. sorry no offense mate :)

dan kepada sesiapa yang tak tahu cerita sebenar pasal apa yang terjadi. plss. 

shut the f*** up. :)

sebab Uminur Atikah suruh aku mintak maaf. jadi, aku mintak maaf secara terbuka kepada sesiapa yang kena tempelek dengan aku. i'm sorry. :)

dan kepada kau mr.perfect :D . aku tegur bukan untuk bergaduh cuma untuk membetulkan. :)

- Manusia itu diciptakan tidak sempurna supaya mereka dapat menerima teguran orang lain -

*goodluck kepada rakan - rakan yang bakal menduduki final exam :)

ok besok dah start final paper
tapi aku still berblogging
what are u thinking Mustaqim!

Friday, 28 December 2012

newborn..

So this is my 1st entry untuk blog nie. blog lama sila lupakan sebab terlupa google password. damn! but. still awkward with blogging thing. so give me sometime to learn it. alryte. kbai sbab nak study untuk final. wahh! lagi 2 hari start final aku pegi buat blog. you are genius. ok done with it. pegi study sekarang Mr Mustaqim.